potret-01.jpg

Kennis van de juridische spelregels geven mij de bagage om met volle aandacht naar het totaalplaatje te kijken

potret-02.jpg

De context verkennen en het probleem analyseren is stap 1: altijd oplossingsgericht

potret-03.jpg

Als mediator zorg ik voor rust, beide partijen gaan in gesprek

potret-04.jpg

Als trainer help ik leidinggevenden
en HR-adviseurs anders kijken.

potret-05.jpg

Als juridisch coach help ik werknemers in een werkconflict
Op zoek naar de kansen

Image-1

Dreigend ontslag,
wat nu?

U heeft een conflict met uw leidinggevende, of er is een vermoeden dat u niet goed functioneert, niet integer bent of een fout heeft gemaakt. Wat kunt u dan het beste doen? Als juridisch adviseur begeleid ik u intensief en stap voor stap. Liever een jurist die op de achtergrond met u meedenkt? Dan heeft u meer aan een juridisch coach.

Image-1

Van praktisch meedenken tot de juiste juridische stap

Het arbeids- en ambtenarenrecht geven heldere regels om de werkrelatie in te vullen: wat mag u wel en niet van elkaar verwachten? Welke stappen kan – en moet – u allebei zetten als er een probleem is? Mijn rol is die van een betrokken adviseur, die u helpt om de juiste, juridische stappen te nemen.

Image-1

Kennismaken?

Een juridisch adviseur kiest u niet zomaar. Behalve vertrouwen in expertise en ervaring, is ook een goede ‘klik’ voorwaarde voor een succesvolle samenwerking. Kennismaken met Margot Burghout? Neem dan contact op.

Margot Burghout: inspiratie en drijfveren

kolom-1

De menselijke maat

Wat een fantastische ingeving; duurzaam bouwen in een getto als voorbeeld voor de buurt. Drie TU-studenten kochten van een maand studiefinanciering een vervallen huis in Detroit om met een zelfvoorzienend informatiecentrum eenvoudige, energiezuinige maatregelen onder de aandacht te brengen … waarom vind ik dat zo inspirerend? Ze hebben iets heel concreets gevonden, waarmee ze meerwaarde creëren voor de buurt én voor zichzelf. Op een onverwachte plek in de maatschappij
halen ze iets op, wat zij missen in hun studie. Heel bijzonder om dit zelf zo in te vullen. Vanuit een dagelijkse werkelijkheid. Vanuit de menselijke maat.

kolom-1

Buiten de context

In mijn werk loop ik tegen grenzen aan. Integriteit, zorgvuldigheid, afgewogen keuzes wet- en regelgeving … Daarbinnen moet ik mij bewegen. Hoe mooi is dan de energie van mensen die op een creatieve manier buiten de context van hun eigen, veilige wereldje problemen oplossen of invulling geven aan vernieuwing. Die drive bijvoorbeeld van de organisatoren van wijwillen#hemweg! om de kolencentrale van Nuon te kopen en te sluiten, raakt me. Het leek een totaal onzinnig en misschien wel raar idee. Maar ze gaan het gewoon doen. Geweldig, die andere kant van mensen. Ze willen de wereld mooier maken vanuit het gewone mens zijn.

Soms is er weinig voor nodig

Laten we durven vertrouwen op het onbekende … Wie niet danst, kan ook niet vallen. Maar het gladde ijs is een paradijs, voor wie het breken durft … Citaten uit het gedicht ‘Soms is er weinig voor nodig’ van Amber Dujardin In videobeelden die meekijken: weinig kan veel waard zijn.

kolom-1

Fantasierijk

Ik ben een fervent aanhanger van toneel en vooral van Toneelgroep Amsterdam. Voor mij is het een feest om als toeschouwer een vertaling van tijdloze onderwerpen naar hedendaagse concepten te aanschouwen. Intrigerende verhalen die vorm krijgen door beeldschone en fantasierijke decors en poëtische teksten. Ik verdrink in de verbeelding van de ruimte, laat me meevoeren door de hernieuwde zeggingskracht van woorden, en geniet van de verdieping die taal en vorm geven aan de werkelijkheid. Voel je je niet rijk dat we wonen in een land waar we zo’n hoog niveau van kunst en cultuur voor het oprapen hebben liggen. Een fantasie-rijk land.

Terug naar nieuwe dromen

Vrijheid, ruimte, meebewegen Terug naar gras en lenteregen … Citaten uit het gedicht ‘Ochtendschemer’ van Amber Dujardin In videobeelden die meekijken: een zinderend thuisfront.

kolom-1

De eigen waarheid

In mijn werk tref ik veel mensen die vanuit hun eigen waarheid naar een situatie kijken. Wat vaak oplevert dat ze vastlopen, omdat ze een probleem niet anders kunnen bekijken. En dus ook niet zien hoe ze er anders mee kunnen omgaan. Ik help mensen uit hun eigen gelijk te stappen, zodat nieuwe kansen en oplossingen weer binnen bereik liggen.

kolom-1

Integriteit, een gevoelige kwestie

Integer gedrag heeft alles met je eigen verantwoordelijkheid te maken. Belangrijk is dat je over de gemaakte keuzes verantwoording kunt afleggen. Maar wat als er vraagtekens zijn bij de integriteit van een werknemer, van een collega of uw eigen integriteit? Ik adviseer u over het (juridisch) handelen bij dit soort gevoelige kwesties.

kolom-1

Controle kwijt? Empowerment

Empowerment heeft te maken met het gevoel controle te hebben over je eigen situatie, maar ook met vertrouwen in je eigen capaciteiten. In een conflictsituatie op het werk kunt u het gevoel hebben die controle kwijt te zijn. En dat knaagt aan uw plezier en zelfvertrouwen, u kunt er zelfs letterlijk ziek van worden. Ondersteuning van een extern deskundige helpt u weer helder naar de situatie te kijken en vast te stellen welke stappen u kunt nemen.

Wandeling

Onze gesprekken werden langzaam … ‘Wandeling’ is een gedicht van Rutger van Kopland In videobeelden die meekijken: samen kijken maakt bevragen overbodig.

Margot Burghout werkt voor werkgevers en werknemers waarbij zowel het bedrijf, de organisatie opdrachtgever kan zijn als de particulier in de rol van werknemer.

back-to-top